Winkelwagen Geen producten

Landvasten op maat

Landvasten-op-maat
Landvasten zijn voor de meeste watersporters gewoon touw waar je je boot mee vast legt. Er zit echter veel verschil in het materiaal en de eigenschappen hiervan. Zo zijn polyester en polypropyleen wel bekend, maar polyester is erg duur en vaak niet te splitsen en polypropyleen heeft weinig rek en is niet uv bestendig.

Voor de toepassing bij ons in de jachthaven voor grote kruisers geven wij de voorkeur aan nylon, dit wordt in de offshore veel voor ankerlijnen of sleeplijnen gebruikt maar ook bij grote zeeschepen als tros.
Wij hebben wit 18mm Nylon 3 strengs geslagen wat zich makkelijk laat inkorten/splitsen, het heeft een hoge breeksterkte en extreem veel rek waardoor een extra schokdemper niet nodig zal zijn. Het is ook nog eens UV bestendig en relatief voordelig. Het nadeel is echter dat het zinkt en in de loop van de jaren wat harder wordt maar dit weegt naar onze mening niet op tegen de voordelen.
Door de landvasten voor u op maat te maken kunt u aan komen varen en zo de lus om de bolder leggen. Uw boot komt uiteindelijk met 3 of 4 lijnen vast te liggen afhankelijk van uw boot en locatie van de bolders. Met een testlijn komen wij uw boot vastleggen om zo de lengte en locatie te bepalen. Hierna maken wij in de werkplaats de landvasten op maat met 1 of 2 aangesplitste lussen en of een einstrop.

18mm Nylon landvast op maat:
prijs per strekkende meter €5,-
prijs per aangesplitste lus €5,-

Prijsvoorbeeld: een boot van 10m met 3 landvasten van +/- 5m en 3 lussen komt op €80,-


 


Geen producten aanwezig

VANAF HEDEN HET HELE JAAR DOOR ONDERHOUD & SERVICE IN EIGEN BEHEER IN ONZE ONDERHOUDSLOODS

 

* = prijzen zijn inclusief btw Powered by CCV Shop webshop software