Winkelwagen Geen producten

NIEUWSBRIEF MEI 2017

Nieuwsbrief mei 2017
 
-          Tijdens afgelopen winter en voorjaar zijn er weer grote stappen gemaakt ter verbetering van de faciliteiten en de uitstraling van Jachthaven Rottemeren. Zo is er bijvoorbeeld een afspuitplaats gerealiseerd die bijna klaar is voor gebruik en er staat en leuke speeltuin voor de kinderen. De afspuitplaats kan niet zelfstandig worden gebruikt, afspuiten zal gebeuren door de havenmeester.
 
-          Deze zomer zal o.a. verder worden gewerkt aan de stallingsrekken voor kano’s en optimisten, zal er een slagboom worden geplaatst voor het stallingsterrein en zal de westkant van het jachthaventerrein onderhanden worden genomen.
 
-          Om ervoor te zorgen dat er geen onbekende trailers op het stallingsterrein staan hebben wij in de afgelopen week alle trailers op het stallingsterrein genummerd. Heeft u een trailer bij ons gestald vragen wij u contact op te nemen zodra u weer op de haven bent om het nummer aan ons door te geven.
 
-          VACATURE: Voor onze jachthavenkantine ‘Dock of the bay’ zijn wij nog op zoek naar een vlotte, enthousiaste en zelfstandige horeca medewerk(st)er. Diploma Sociale Hygiëne en een beetje kennis van de watersport is een pré, maar enthousiast en leergierig is ook prima. Wij zoeken voornamelijk iemand voor de weekenden tijdens het vaarseizoen en af en toe ook doordeweeks tijdens evenementen van de zeilschool, cursusavond of een borrel. Ben jij of ken jij iemand die een baantje zoekt in de horeca en tussen 17 en 30 jaar oud is? Neem dan contact met ons op!
 
-          Veel boten keren deze dagen terug vanuit de winterstalling. Wij willen u vragen er goed op te letten dat u uw boot op de juiste ligplaats legt. Bent u niet helemaal meer zeker op welke ligplaats u staat ingeschreven dan kunt u dit terug vinden op de factuur of neem contact met ons op en vraag het na.
 
-          Aanstaande zondag 7 mei is er weer de jaarlijkse open dag van zeilschool Wavie. Zij organiseren deze dag allerlei leuke activiteiten en zeilworkshops. Zie voor meer informatie wavie.nl/open-dag (voor sommige activiteiten is vooraf inschrijven gewenst)
 
-          Het hele weekend, 6 en 7 mei, staan er van Ankerboten.nl een aantal demosloepen uitgestald en liggen er een aantal sloepen in het water waarmee een proefvaart kan worden gemaakt. Ook voor onderhoud en reparatie aan uw boot, motor of dekzeil kunt u bij hen terecht.
 
-          Nogmaals willen wij uw aandacht vestigen op het juist afvoeren van afval, met name verfafval. Verfafval dient te worden verzameld in de milieucontainer (roestbruin van kleur) te vinden op het stallingsterrein. Recent vonden wij helaas weer verfafval in de groene bak tussen de bladeren..
 
-          De steigers D t/m H hebben stroompunten. Wij hebben gemerkt dat er ook afgelopen seizoen een aantal ligplaatshouders hiervan (continue) gebruik maakten. Omdat wij vanaf de buitenkant niet kunnen zien welke boten er veel stroom verbruiken hebben wij, zoals eerder reeds aangekondigd, kwh meters geplaatst. De eerste 100kwh zijn gratis, daarna betaalt u 25 cent/kwh. Voor veruit de meesten van u zal dit daarom geen extra kosten met zich meebrengen. Alleen de ligplaatshouders met groot verbruik zullen daardoor aan het eind van het seizoen een factuur ontvangen voor stroomkosten. Op deze manier willen wij de elektrakosten zo eerlijk mogelijk houden voor iedereen.
 
-          Wij horen uiteraard ook graag wat u belangrijk vindt in een jachthaven. Heeft u vragen, tips of ideeën? Laat het ons weten via info@jachthavenrottemeren.nl.
 
    05-05-2017 00:00
WINTERSTALLING TOTAAL PAKKET BINNEN & BUITEN VANAF €75,- P/MTR

 

* = prijzen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webshop software
CORONA UPDATE 9 mei
Vanaf 11 mei zijn passanten weer welkom bij Jachthaven Rottemeren. Overnachten is enkel toegestaan als u eigen sanitaire voorzieningen aan boord heeft. Het sanitairgebouw moet gesloten blijjven tot ten minste 1 juli.

De horeca "DOCK OF THE BAY" zal halverweg juni weer beperkt open gaan. Als dit goed gaat dan kunnen en mogen we 1 juli weer volledig open met de geldende regels die ons dan zullen worden opgelegd.

Wij vragen u om het toegangshek van het parkeerterrein steeds achter u dicht te trekken om zo drukte op het haven terrein te voorkomen. 

Nu de regels wat versoepeld worden is het belangrijk om de landelijke regels van 1,5m afstand enz. te blijven hanteren.

Zie voor vele watersport gerelateerde vragen en antwoorden de website van de Hiswa Corona Helpdesk.

CORONA UPDATE 10 april
Ook met het paasweekend voor de boeg luidt het landelijk advies; BLIJF THUIS. Het recreatiegebied de Rottemeren zal dan ook worden afgesloten voor autoverkeer en de haven is dus slecht bereikbaar. In Rotterdam zijn de havens gesloten en is pleziervaart verboden (zie deze link). Wij zijn nog wel geopend maar als we dit zo willen houden moet iedereen zich aan de regels houden.
  Wij rekenen op uw medewerking om zo gezamenlijk de haven geopend te kunnen en mogen houden en allen gezond te blijven!

CORONA UPDATE 3 april
Komend weekend (4 en 5 april) zijn de parkeerplaatsen in recreatiegebied de Rottemeren gesloten, hiermee de toegangsweg voor auto’s naar de Eendragtpolder en de haven ook. De haven is wel open echter alleen toegankelijk voor ligplaatshouders en werkgerelateerd bestemmingsverkeer. De haven is dit weekend dus slecht bereikbaar. Het landelijk advies luidt dan ook blijf thuis als dit kan.

CORONA UPDATE 1 april
Wijziging 3de noodverordening aangaande Corona maatregelen voor midden Holland vanaf 1 april van toepassing. Hiermee is het sanitairgebouw gesloten en kunnen we geen passanten ontvangen. Voor alle details zie de volledige noodverordening op de website van gemeente Zuidplas

UPDATE CORONA
Wij zijn geopend en houden ons aan de adviezen van het RIVM en regels van de overheid en vragen u dat ook te doen. Houd 1,5m afstand en blijf samen gezond!

Zie voor vele watersport gerelateerde vragen en antwoorden de website van de Hiswa Corona Helpdesk.